LOGO Header

Wie Zijn Wij

Wij zijn Stephan en Bianca van Vegchel, beide geboren in 1973 en getrouwd in 2008.

Na zorgvuldig overwegen is Bianca in 2011 gestart als Gezinshuisouder in loondienst en natuurlijk maakte Stephan ook deel uit van het gezin en de opvoeding.
Ons gezin bestaat uit drie kinderen, twee honden, vier katten, vier herten een stel eenden en een kip. Ook genieten wij enorm van onze kleinkinderen.

Ervaring

Bianca heeft veel ervaring in het opvoeden van kinderen met een rugzakje opgedaan met het opvoeden van haar zoon met ADHD en ASS.
Wij hebben altijd genoten van de energie van kinderen en daardoor bestond veel van onze vrijetijdsbesteding uit het begeleiden van kinderen tijdens activiteiten.
Door de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan in het opvoeden van kinderen, zowel van ons zelf als anderen.
Bianca heeft een evc traject doorlopen en is nu vakbekwame HBO jeugd en gezinsprofessional en SKJ geregistreerd.
Stephan en Bianca van Vegchel zijn beide geboren in 1973 en in 2008 getrouwd. Na zorgvuldig overwegen hebben zij in 2010 besloten om te solliciteren als Gezinshuisouder. Zij hebben zelf kinderen, kleinkinderen en veel dieren.

Kennis

Dankzij de ervaringen van Bianca met haar zoon met ADHD en PDD-NOS en het behalen van de HBO certificaten beschikt zij over een SKJ registratie en over voldoende ervaring. Zij hebben beiden ruime ervaring en kennis opgedaan met het opvoeden en begeleiden van kinderen die niet meer thuis kunnen wonen en extra aandacht nodig hebben.

Graag gaan zij met de kinderen en de honden leuke activiteiten doen zoals; Geocaching, op excursies, tuinieren, wandelen in de bossen, figuurzagen, kleuren, cupcakes/taarten en koekjes bakken en/of versieren, timmeren en sleutelen en veel nieuwe activiteiten ontdekken.

Vakanties doen zij bij voorkeur ook met z’n allen, want ook dan willen zij als elk gezin jaarlijks met z’n allen op zomervakantie!

4f455907-f50f-445a-8c87-d26f8fd7c56a

Kwaliteit

Als gezinshuis passen wij meerdere methodieken toe op verschillende vlakken.

De volgende literatuur en methodieken passen wij toe:

  • Slapende honden wakker maken – Arianne Struik
  • Als hechten niet vanzelf gaat – Esther Groenewegen
  • Competentievergroting en competentiegericht
  • Methodisch handelen
  • Reflectie en zelfsturing
  • Rapporteren en analyseren
  • Samenwerking met ouders
  • Observatievermogen

Wij borgen onze kwaliteit door het afnemen van een jaarlijkse audit van het keurmerk gezinshuizen, in overeenstemming met ISO 9001, en het voldoen aan de eisen welke gesteld worden door het SKJ.